Εικόνα

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΔΕΑΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ


Η νέα κατάσταση της πανδημίας μας έφερε αντιμέτωπους με νέα δεδομένα. Επειδή οι συναισθηματικές ανάγκες και η υποστήριξη των παιδιών και οικογενειών του σχολείου είναι συνεχείς και δεν γνωρίζουν από αποστάσεις, θα ήθελα να ξέρετε πως ως κοινωνική λειτουργός αν και μακριά σας, είμαι εδώ μαζί σας. Για οποιαδήποτε συναισθηματική και συμβουλευτική υποστήριξη, αναζήτηση βοήθειας ή ακόμα μια απλή συζήτηση που έχετε ανάγκη ως γονείς ή και τα παιδιά σας, επικοινωνήστε μαζί μου με email στο skoumialex@gmail.com και θα προγραμματίσω μαζί σας δωρεάν τηλεφωνική ή διαδικτυακή επικοινωνία. Κανείς δεν είναι μόνος! Περιμένω με ανυπομονησία να σας ακούσω ξανά!

Φιλικούς χαιρετισμούς,
η Κοινωνική Λειτουργός
Σκουμή Αλεξάνδρα


2. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Περιήγηση
https://gnhm-kem.com/vt/gr/?fbclid=IwAR0efnr4BLR6LQw71b9J6D47zw-gFHU0yncc1WL0lQb1W1o6F7G5kPJvC80

3. Μεγαλύτερη προστασία από τη μάσκα
https://www.facebook.com/wincancer.gr/videos/540158330265342/?t=109

4. Αυτοσχέδια υφασμάτινη μάσκα
https://youtu.be/uRfhuRNua_E?t=8

5. Ειδική τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους, έθεσε σε λειτουργία ο δήμος Αθηναίων.
Ο αριθμός της τηλεφωνικής γραμμής είναι 2103637365 και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

6. Σωστό πλύσιμο χεριών (βίντεο)
https://youtu.be/cbX0xwKORjk

7.Πως βάζουμε και βγάζουμε σωστά τη μάσκα (βίντεο)
https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=Vq3gzZdqSUk&feature=emb_logo




«Πάρτο αλλιώς»
ή
πώς να αλλάξουμε τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αγαπημένοι εκπαιδευτικοί, μαθητές/μαθήτριες και οικογένειες
Η περίοδος παραμονής στο σπίτι λόγω του COVID-19 μας βρήκε μάλλον ψυχολογικά απροετοίμαστους και καλούμαστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Όσο περνάνε οι μέρες, ίσως μας κυριεύσουν αισθήματα απογοήτευσης, θυμού, απόγνωσης, άγχους και πανικού. Ωστόσο, είναι μια καλή ευκαιρία για εξάσκηση στο να μετατρέπουμε τις αρνητικές μας σκέψεις σε θετικές. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικό και θα προφυλάξουμε τον εαυτό μας από τα παραπάνω συναισθήματα. Παρακάτω σας παραθέτω πιθανές σκέψεις που (φυσιολογικά) μπορεί να περάσουν από το μυαλό όλων μας και πως μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε θετικές

Αντί να σκεφτούμε…                          Ας σκεφτούμε…
           
Έχω εγκλωβιστεί στο σπίτι                 à Οφείλω να μείνω στο σπίτι προστατεύοντας τον εαυτό μου και τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Είναι μια ευκαιρία να περάσω χρόνο με την οικογένεια μου.

Φοβάμαι πως ίσως αρρωστήσω          à Μπορώ να αυτοαπομονωθώ και να πλένω συχνά τα χέρια μου, αυτό σίγουρα θα μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες να αρρωστήσω.

Θα ξεμείνω από προμήθειες               à Κάνω μια λίστα με τα απαραίτητα ψώνια της εβδομάδας, τα προμηθεύομαι από το σούπερ μάρκετ και τα χρησιμοποιώ με σύνεση. Μπορώ να έχω ότι χρειάζομαι.

Τα πάντα κλείνουν
και πανικοβάλλομαι                            à Τα καταστήματα βασικών προμηθειών (φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, πρατήρια βενζίνης) παραμένουν ανοιχτά και μπορούμε να εξυπηρετηθούμε

Νιώθω πως υπάρχει               
μεγάλη αβεβαιότητα                            à Εφόσον δεν μπορώ να ελέγξω την κατάσταση γύρω μου, ΜΠΟΡΩ να ελέγξω τις πράξεις μου. Κάνω ασκήσεις αναπνοής, επικοινωνώ με αγαπημένα πρόσωπα, κοιμάμαι επαρκώς, τρέφομαι σωστά, αυτοσυγκεντρώνομαι ή/και προσεύχομαι, κάνω δραστηριότητες και εργασίες σπιτιού που με ευχαριστούν. Τα παραπάνω είναι μερικές ιδέες που θα με βοηθήσουν να προσαρμοστώ στη νέα πραγματικότητα.

Υπομονή θα περάσει και αυτό! Ας το δούμε αλλιώς, ώστε να μάθουμε πως η κάθε δυσκολία στη ζωή μας μπορεί είναι μια ευκαιρία για κάτι καλύτερο. Ας σκεφτόμαστε θετικά και το χαμόγελο και η αισιοδοξία να κρατήσουν την ελπίδα μας πως θα νικήσει η ζωή!

                                                                                                Στη διάθεση σας
η κοινωνική λειτουργός του σχολείου
Σκουμή Αλεξάνδρα   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου